Lokacija

Villa Zetna nalazi se u malom slikovitom mjestu Ruskamen (Lokva Rogoznica) u blizini grada Omiša. Vila se ističe kao najatraktivniji dio naselja Holiday Village Sagitta.

Lokacija

Lokva Rogoznica

Otkrijte bogatu povijest Lokve Rogoznice, najljepšeg dijela Omiške rivijere te njenog najljepšeg naselja – Ruskamena poznatog po svojim prekrasnim plažama, kristalno čistom moru te stoljetnim borovima.

Lokva Rogoznica
Lokva Rogoznica
Lokva Rogoznica

Lokva Rogoznica je najljepši dio Omiške rivijere, udaljena 7 km od Omiša, 25 km od Makarske i 30 km od Splita. Bogata povijest Lokve Rogoznice započinje davne 1230. godine kada se sedam plemičkih obitelji doselilo na područje kojeg su dobili kao nagradu od Ugarskog kralja Bele IV. Prolaskom jadranske magistrale 1966. godine, Lokvari su se počeli spuštati prema moru i tako su nastala turistička naselja: Ruskamen, Obriž, Vojskovo, Plani Rat i Ivašnjak, a staro selo Lokva postaje izletište.

Bogatoj prošlosti Lokve Rogoznice svjedoče njene crkve poput Uznesenje Blažene Djevice Marije, sv. Kuzma i Damjan iz 16. st. i na vrhu Omiške Dinare sv. Vid iz 13-14. st. Do same crkvice je uređen pješački put, koji je idealan za sve uzraste planinarenja. Nalazi se na 639 m nadmorske visine, proteže se divni pogled na otoke i poluotok s juga, a planine sa sjevera. Duž cijele obale se protežu predivne pješčane i šljunčane plaže.

Ruskamen

Ruskamen, poznata izletnička destinacija i mjesto za miran odmor. Uživat ćete u šljunčanim plažama i hladu borovih stabala. Za ljubitelje windsurfinga Ruskamen je idealna lokacija, među najpopularnijim u zemlji.

Ruskamen
Ruskamen
Ruskamen

Ime je dobio po velikom crvenkastom (rusom) kamenu u podnožju Dinare, a taj je kamen bio orijentir moreplovcima u starim vremenima. Iz tih starih vremena potječe i Villa Dešković, najstariji građevinski objekt Ruskamena, danas preuređen u luksuznu vilu za odmor te uklopljen u hotel.

Ruskamenske plaže su doista kao iz snova. Prekrasni bijeli šljunak i kristalno čisto more. Pravi šarm Mediterana te jedan od razloga zbog kojeg ćete nam se sigurno opet vratiti.

Omiš

Omiš je jedan od malobrojnih gradova na svijetu koji svoju povijest broje u tisućama godina. Otkrijte stoljetne ljepote znamenitosti omiškog i poljičkog kraja poput crkve sv. Petra, Mirabelle i Fortice. Prirodne ljepote poput kanjona rijeke Cetine, pješčanih plaža te NP Krka i PP Biokovo nikog ne ostavljaju ravnodušnim.

Omiš
Omiš
Omiš
Omiš

Smješten na samom ušću Cetine, Omiš je mali srednjodalmatinski grad i luka smještena između Splita i Makarske. Omiš se diči svojom nadaleko poznatom gusarskom poviješću. Tome svjedoči uprizorenje velike bitke u gradskoj luci koja čini posebnu atrakciju za sve njegove posjetitelje u ljetnim mjesecima.

Za gastro zaljubljenike svakako preporučujemo soparnik, autohtono jelo poljičkog kraja, koje je upisano na listu zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara pri UNESCO-u.
Danas je Omiš središte turističke rivijere iznimne ljepote smještene u samom srcu Jadrana i slovi kao centar hrvatskog aktivnog turizma.

Aktivan odmor

Ako ste zaljubljenik barem jedne od aktivnosti kao što su ronjenje, jedrenje na dasci, rafting ili kajaking, planinarenje, slobodno penjanje, paragliding, vožnju biciklom ili brodom, Omiš je pravo mjesto za vas jer nudi sve ovo u prekrasnom prirodnom okruženju.

Rafting i Kayaking
Rafting i Kayaking
Vožnja kajakom ili raftom niz rijeku Cetinu od Čikotine Lađe do Blata (10 km). Za one odvažnije i spretnije – dionica od Blata do Zadvarja (10 km). Dionica nudi mnogo veće uzbuđenje i istinsku krašku ljepotu strmog i tijesnog kanjona rijeke Cetine.
Slobodno penjanje
Slobodno penjanje
46 opremljenih penjačkih smjerova, jedno je od najjačih hrvatskih penjačkih odredišta.
Planinarenje
Planinarenje
Staza od zaseoka Baučići do tvrđave Starigrad. Uživati ćete u prekrasnom pogledu na Omiš, kanjon rijeke Cetine i srednjedalmatinske otoke. Staza Omiš-Čečuci-Imber.
Biciklizam
Biciklizam
Staza koja vodi kroz kanjon rijeke Cetine, od Omiša do Radmanovih Mlinica (6 km).
Za one bolje pripremljene na raspolaganju je ruta od Omiš - Radmanove Mlinice - Kučiće - Zadvarje - Šestanovac - Blato - Gata - Omiš duljine 60 kilometara.
Ronjenje
Ronjenje
Roniocima je na raspolaganju istraživanje dubina kanjona rijeke Cetine, gdje mogu vidjeti ostatke Davidova mosta i Mostinu, gusarski podvodni zid koji je služio za zaustavljanje protivničkih brodova. Na lokalitetu Vruje uz brojne špilje, bogati biljni i životinjski svijet, možete istražiti čak i antičke amfore.
Paragliding
Paragliding
Zbog svog jedinstvenog položaja, na ušću rijeke Cetine u more i podno strmih litica, Omišu vjetra nikad ne nedostaje. Polazna točka je travnata strmina Omiške Dinare, na nadmorskoj visini od 380 metara, desetak minuta hoda udaljena od zaseoka Čečuci. Najsigurnije i najčešće korišteno mjesto za spuštanje je gradska plaža. Zbog obilja vjetra, paraglideri bez problema ostaju u zraku po nekoliko sati.
Kultura
Kultura
Središte kulturne manifestacije „Omiško ljeto“ je "Festival dalmatinskih klapa", koji postoji od 1967. godine.

Omiške gusarske večeri, Ludi skokovi, Omiški plivački maraton, Ribarske večeri, Karneval i proslava Međunarodnog praznika rada u Radmanovim Mlinicama koja okuplja više desetaka tisuća ljudi iz cijele Dalmacije samo su još neki od događaja koje će Vaš posjet Omišu učiniti nezaboravnim.